ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΕΣ 2015 ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΕΣ 2015 ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 4ο ΘΕΜΑ Τεράστιο φίδι μάζας M=5kg το οποίο δε γνωρίζουμε αν έχει δηλητήριο ή όχι εμφανίζεται στην απέναντι αυλή μαζί με μια γάτα. Το φίδι παράγει τον χαρακτηριστικό...... ήχο 'ΚΣΣΣΣΣ' συχνότητας f=99.8 Hz. Ένας παρατηρητής τρομάζει και τρέχοντας με ταχύτητα v=10 m/s πηδά την μάντρα κατευθυνόμενος προς το φίδι.
1. Να βρείτε την συχνότητα του ήχου που ακούει ο παρατηρητής. Όταν φτάνει στο φίδι ο παρατηρητής τρομάζει και και παίρνει ένα σκουπόξυλο το οποίο μπορούμε να το θεωρήσουμε ως ράβδο. Κρατώντας το από την άκρη χτυπά το φίδι. Δίνεται μάζα σκουπόξυλου m=1kg
2. Να υπολογίσετε την ταχύτητα του άκρου του σκουπόξυλου λίγο πριν χτυπήσει το φίδι. Θεωρούμε ότι η κρούση με το φίδι είναι πλαστική αλλά το φίδι δεν πεθαίνει.
3. Nα υπολογίσετε τη δύναμη που δέχεται το δάπεδο από το φίδι και το σκουπόξυλο. Αφού το φίδι δεν έχει πεθάνει και συνεχίζει να βγάζει έναν ήχο sound κάτσε καλά να ούμε ο άνθρωπος αρπάζει ένα τσεκούρι ή μάλλον έναν μπαλτά μάζας m1=3kg. Χτυπά με αυτόν το φίδι και έχουμε πλαστική κρούση και τελικά το φίδι πεθαίνει.
4. Να υπολογίσετε την ταχύτητα του μπαλτά λίγο πριν την κρούση με το φίδι...
Blog Widget by LinkWithin