ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΛΑ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΛΑ


1. Ο κυνηγός θαυμάζει το ωραίο. Κάθε φορά που βλέπει κάτι που εξιτάρει την αισθητική του, δε διστάζει να το προσεγγίσει. Ο σκοπός είναι να βρει κάτι που ταιριάζει στα γούστα του και όχι ό,τι είναι διαθέσιμο. Αντίθετα ο πέφτουλας κυνηγάει ό,τι ανασαίνει θυληκά. Πυροβολεί κατά ριπάς. Δεν αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη, ακόμα και αν γνωρίζει ότι οι επιλογές του είναι από τα κάτω ράφια. Φτάνει να μη γυρίσει σπίτι άπραγος και πάει η βραδιά χαμένη.

2. Ο κυνηγός δεν τα έχει όλα προσχεδιασμένα. Βγαίνει και …ό,τι βγει! Αν δε δει κάτι που να του αρέσει, θα συνεχίσει να περνά το ίδιο καλά. Ο πέφτουλας έχει συγκεκριμένες ατάκες. Χρησιμοποιεί χαρτάκια, κάρτες και ό,τι άλλο θα μπορούσε να τον βοηθήσει επί τω έργο.

3. Ο κυνηγός έχει υπομονή. Ξέρει που χτυπάει και εξετάζει κάθε περίπτωση διαφορετικά. Άλλοτε θα κεράσει, άλλοτε απλά θα συστηθεί για να κόψει κίνηση. Ακόμα κι αν δε ξεκινήσει καλά η φάση, θα δείξει αυτοέλεγχο. Αντίθετα ο πέφτουλας χτυπάει και φεύγει. Κινείται μαζικά και δεν περιμένει το αίσιο της κατάληξης.
Blog Widget by LinkWithin